Logga in

Deltävlingar KM XC

Inga händelser

KM XC


KM XC körs som en serie av tävlingar bestående av korta varvbanor som kan ha olika karaktär och svårighet. Beroende på klass kör man ett visst antal varv med gemensam start. Varje fullföljande deltagare får poäng och den som har flest poäng efter sista deltävlingen vinner klassen.

KM XC består av både slutna och öppna klasser. De klasser där vinnaren koras till Klubbmästare, s k mästerskapsklasser, krävs medlemskap i klubben. Avsikten med de öppna klasserna är att man skall kunna prova på att tävla under enklare förhållanden och att även  familjemedlemmar som inte är medlemmar skall kunna testa att köra en tävling. I dessa klasser koras ingen klubbmästare.

För att skapa någorlunda stora klasser följs inte alltid Svenska Cykelförbundets klassindelning.

Anmälan

Tävlingarna är gratis och anmälan görs på plats före start. Se informationen för varje deltävling när anmälan och nummerlappsutdelning sker. För att kunna tillgodoräkna sig poängen från alla deltävlingar är det viktigt att man anmäler sig till rätt klass och behåller den klassen under hela serien.

Mästerskapsklasser

I följande klasser koras klubbmästare och kräver därför medlemskap i MTB Täby.

Klassindelningen baseras på kalenderår och inte födelsedatum, dvs man tillhör den klass för den ålder man uppnår under året oavsett när på året man är född. Antalet varv i tabellen nedan är ungefärlig och kan skilja sig från bana till bana.

Guld-, silver- och bronsmedaljer delas ut i nedanstående klasser.

 Herr 

 Dam 

 P10-12 (1 varv)  F10-12 (1 varv)
 P13-14 (2 varv)  F13-14 (2 varv)
 P15-16 (3 varv)  Dsenior (15 år och äldre) (3 varv)
 Hjunior (17-18 år) (4 varv)
 Hsenior (19-39 år) (5 varv)
 H40 (4 varv)
 H50 (3 varv)
 

Öppna klasser

I nedanstående klasser koras ingen klubbmästare och kräver därför inget medlemskap i MTB Täby. Syftet med klasserna är att erbjuda möjlighet att prova på att tävla oavsett ålder. Vissa av klasserna körs normalt på förenklade bansträckningar.

Klassindelningen baseras på kalenderår och inte födelsedatum, dvs man tillhör den klass för den ålder man uppnår under året oavsett när på året man är född. Antalet varv i tabellen nedan är ungefärlig och kan skilja sig från bana till bana.

 Herr 

 Dam 

 Knatte (t o m 7 år), vid vissa deltävlingar - kort enkel slinga
 P8-10 (1 kort varv)  F8-10  (1 kort varv)
 Psport (11-14 år) (2 korta varv)  Fsport (11-14 år) (2 korta varv)
 Hsport (15 år och äldre) (2 varv)  Dsport (15 år och äldre) (2 varv)

Regler

  • Alla deltävlingar räknas i sammanställningen.
  • Flest erhållna poäng och bästa placeringarna (flest vinster etc) vid lika poäng.
  • Inga poäng om man bryter.
  • Vid tveksamheter bestämmer tävlingsjuryn.


Ytterligare regler vid mästerskapsklasserna

  • För att klassen skall ha mästerskapsstatus och en Klubbmästare skall kunna koras skall det finnas minst två deltävlingar med minst två deltagare. Utöver det skall man ha deltagit vid minst två tillfällen för att koras till Klubbmästare.
  • Medlemsavgift skall vara erlagd senast dagen före nästkommande deltävling för att få tillgodoräkna sig poäng från föregående deltävling. 

Poängberäkning

1-20p, 2-15p, 3-12p, 4-10p, 5-8p, 6-6p, 7-5p, 8-4p, 9-3p, 10-2p
Övriga fullföljande deltagare 1 poäng.